Hei! Olen koiravalokuvaaja Ida Lehtonen, asuinpaikkana Tampere. Rakastan luonnossa liikkumista, lunta, kauniita syksyn värejä ja kirkkaita kesäiltoja. Intohimoni on koiravalokuvaus.

Koko elämäni ajan kestänyt harrastaminen eläinten parissa johti unelma-ammattiin; eläinvalokuvaajaksi. Uskon, että kuva uskollisimmasta ystävästä ansaitsee paikkansa suurennoksena kodin seinällä.

Kuvani ovat värikkäitä, iloisia ja niissä saa näkyä mallin todellinen luonne ja elämä. Nautin etenkin Suomen kauniissa luonnossa kuvaamisesta, mutta voin järjestää kuvaukset myös studiossa, harrastustiloissa tai kuvattavan kotona. Tärkeintä on, että kaikki viihtyvät kuvauksissa.

Vaikka olenkin erikoistunut eläimiin, teen mielelläni myös kuvauksia ihmisten kanssa.

Olen valmistunut Pekka Halosen akatemiasta valokuvaajaksi vuonna 2012. Päätin lisätä osaamistani Visuaalisen viestinnän instituutissa ja valmistuin ammattivalokuvaajaksi keväällä 2020.


Valmistumiseni jälkeen olen valokuvannut niin Suomessa kuin ulkomaillakin yksityisille tahoille ja yrityksille. 

Olen kasvanut eläinten parissa ja etenkin koirat ja hevoset ovat minulle tuttuja eläimiä. Omistan käyttölinjaisen saksanpaimenkoiran Olgan ja haaveissa minulla on asua metsän keskellä pienen koiralauman kanssa.

Olen harrastanut erilaisia lajeja, mutta tällä hetkellä yhteisiin harrastuksiimme kuuluu päivittäinen metsässä samoilu ja valokuvaus. Kyllä, valokuvaustyön lisäksi koen valokuvaamisen myös harrastuksenani. Lisäksi kuuntelen paljon äänikirjoja ja käyn uimassa.


 

Tällä hetkellä otan vastaan työtarjouksia yksityishenkilöiltä, yrityksiltä ja yhdistyksiltä.

KOIRAKUVAUKSESTA JULKAISTUA

AAMULEHTI:

Ida Lehtosen rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti: Nyt valokuvaaja ikuistaa koiria työkseen

YLE:

"Kaikista koirista saa hyviä kuvia" – ota käyttöön ammattilaisen vinkit lemmikin valokuvaamiseen

LVS

Ida kuvaa koirasi, kotilosi tai kanisi

BLOGITEKSTIT

Purematta paras

Tavoitteena tähtiin

Kuvat: Leila Luodemaa

 

 

IDA photos 
Tampere, Finland
Tietosuoja ja rekisteriseloste
+358 44  975 1447                       
info@idaphotos.com

 © IDA photos 2017