netti6Z0A8852_edited.jpg

Moi! Olen Ida Lehtonen, ammatiltani valokuvaaja ja  erityisesti koiravalokuvaaja. Asun pirkanmalla Lempäälässä, mutta matkustaminen koiravalokuvauksen parissa Suomessa ja ulkomailla on intohimoni!
Rakasta luonnossa liikkumista mihin vuodenaikaan tahansa, eikä säälläkään ole niin väliä!  Koirat kuuluvat elämääni niin ammattina, harrastuksena kuin perheenjäsenenä. Perheeseeni kuuluu 5-vuotias saksanpaimenkoira Olga

netti6Z0A8877.jpg
netti6Z0A8815.jpg

Koko elämäni ajan kestänyt harrastaminen eläinten parissa johti unelma-ammattiin; eläinvalokuvaajaksi. Uskon, että kuva uskollisimmasta ystävästämme ansaitsee kuvansa suurennoksena kodin seinällä tai perhealbumissa.


Kuvani ovat värikkäitä ja tunnelmallisia. Löydän inspiraatiota usein sen hetkisen luonnon väreistä sekä elokuvista. Nautin etenkin Suomen kauniissa luonnossa kuvaamisesta, mutta studiokuvaus on minulle erittäin rakas, mielenkiintoinen ja mukaansatempaava tapa työskennellä.

Voimme järjestää kuvaukset myös teillä kotona tai vaikka treenihallilla! 

Kuvauksissa otan huomioon koiran yksilölliset tarpeet. Älä siis epäröi lemmikkisi tuomista kuvattavaksi, vaikka hänellä olisikin jotain erityistarpeita tai piirteitä. Minua ei kuratassut ja kovaäänisyys haittaa!

Vaikka olenkin erikoistunut eläimiin, teen mielelläni myös ihan tavallisia kuvauksia ihmisten, erityisesti lasten, kanssa.
 
Olen valmistunut Pekka Halosen akatemiasta valokuvaajaksi vuonna 2012.

Ja ammattivalokuvaajaksi Visuaalisen viestinnän instituutista keväällä 2020. Tällä hetkellä opiskelen samassa koulussa Valokuvaajamestariksi.

      
Valmistumiseni jälkeen olen valokuvannut niin Suomessa kuin ulkomailla yksityis- ja yrityisasiakkaille.
 Ensimmäiset workshopit olen pitänyt vuonna 2016. Voit lukea opetuksesta lisää klikkaamalla tästä.

  

Otan vastaan työtarjouksia!

 

 

Julkaistua koiravalokuvauksesta:

 

AAMULEHTI:

Ida Lehtosen rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti: Nyt valokuvaaja ikuistaa koiria työkseen

YLE:

"Kaikista koirista saa hyviä kuvia" – ota käyttöön ammattilaisen vinkit lemmikin valokuvaamiseen

LVS: 

Ida kuvaa koirasi, kotilosi tai kanisi

BLOGITEKSTIT

Purematta paras

Tavoitteena tähtiin

Kuvat/photos: Leila Luodemaa photos