top of page
  • Writer's pictureIDA

Koiravalokuvaajan kohtaamisia: Kultasydämiä Italiasta

Päivitetty: 19. tammik. 2021

Kohtaamisia -osio saa pitkästä aikaa jatkoa. Tällä kertaa esittelen koirat, jotka ovat kaivanneet esittelyä jo pitkään. Mahtavat braccot, eli italianseisojat. Braccot ottivat heti oman paikkansa mun sydämestä.


Braccojen kuvat ovat pyörineet mun netti- ja somesivuilla jo alkuvuodesta 2019, kun tapasin ensimmäisen kerran pentuja! Menin silloin kasvattajan, Teijan, luokse kuvaamaan viidentoista pennun pikku perhettä (siis 15 pentua miettikää!!). Rakastuin rodun luonteeseen ja ulkonäköön oitis. Pennut olivat luonteeltaan todella kilttejä, tykkäsivät rapsutuksista ja huomiosta.


Tähän postaukseen tulee paljon kuvia, koska noh, olenhan valokuvaaja. Ja koska on paljon kuvia.


Italianseisoja on käsittämättömän kaunis ja erityisen kuvauksellinen rotu. Kuten seisojat yleensä, ovat braccotkin niin upean ryhdikkäitä ja melkeinpä veistoksellisia koiria. Turkin väritys sointuu ihanasti luonnon omiin sävyihin. Ja kaikesta ulkoisesta upeudesta huolimatta ja sen lisäksi myös luonne on aivan kultaa. Pääsin kuvaamaan monta tosi erilaista persoonaa.

Syksy on minusta braccojen kuvaamiselle parasta aikaa sävyjen vuoksi. Kuvat otettiin pellolla järven tuntumassa, auringon säteiden tuikkiessa pilvien läpi hehkuen täydellistä kultaista valoa.Braccot, ja kasvattaja Teija, ovatkin olleet yksi inspiraationi lähde, kun päädyin hankkimaan metsästyskortin. Toistaiseksi olen kuitenkin käynyt metsällä muiden mukana vain tutustumassa lajiin, ja vähän kuvaamassa. Metsästyskoirien, etenkin näiden seisojien, tekemistä on niin mielenkiintoista seurata. Toisaalta mikä tahansa koira tekemässä sille ominaista työtä on mulle aina kiva kokemus. Pääsin tutustumaan, ja tietysti kuvaamaan, koirien työskentelyyn pellolla.Eräs pentukuvaus jäi mieleen, kun sain pennut studiolle kuvattavaksi.

Tein värivalaisukokeiluja ja saatiin tosi suloisia kuvia pennuista.

Viimeisin kuvaus oli ihan vasta viime vuoden lopussa. Kuvattiin itseasissa samoilla pelloilla, missä olin vuosi aikaisemmin ollut kuvaamassa aikuisia koiria.

On ollut ihana tutustua tähän rotuun, joka oli vielä pari vuotta sitten mulle täysin tuntematon.

Onko sulle bracco, eli italianseisoja tuttu rotu?


Nämä kaikki pennut ja aikuiset koirat ovat muuten Heinäaron kennelin kasvatteja.


399 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page